ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ….
ΕΡΧΕΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ;

Ο Νοέμβρης είναι ο μήνας των Καζανιών του φημισμένου μακεδονίτικου τσίπουρου! Μόνο αυτήν την εποχή, η ιεροτελεστία του βρασμού αποκαλύπτει στον επισκέπτη όλα της τα μυστικά….
Το κρασί σφράγισε διαχρονικά τις σημαντικές στιγμές της ανθρώπινης ζωής, από το μυθικό Διόνυσο, ως το νάμα της μεταλαβιάς και τα σύγχρονα λαϊκά γλέντια.

Γι΄ αυτό, και η δική μας VOLTA περπατάει στη διαχρονία με Αριστοτελική μέθεξη, μοναστηριακή κατάνυξη και περίπατο στα παραδοσιακά καζάνια τσίπουρου και στ’ αμπέλια των Οινοποιίων.

• Ξεκινάμε από την Βέροια, από το πάρκινγκ του πάρκου της Ελιάς στις 8.45

• Φτάνουμε στις 9.30 πμ στον τόπο των Αμπελιών. Ανακαλύπτουμε τη μυστηριακή ροή του Νάματος στο γυναικείο Μοναστήρι του Προδρόμου, μεταξύ Νάουσας –Γιαννακοχωρίου. Επίγειος Παράδεισος . Η θέα σου κόβει την ανάσα . Ο εύφορος ημαθιώτικος κάμπος και στο βάθος ο Χορτιάτης κι η Σαλονίκη… Ανάβουμε ένα κεράκι κι οι φιλόξενες χαμογελαστές Μοναχές, μας μιλούν για τη μακραίωνη ιστορία της εκκλησιάς και του Μοναστηριού. Μας κερνάνε τον πρώτο καφέ της ημέρας. Επισκεπτόμαστε την έκθεση με τα χειροποίητα ζυμαρικά, τις μαρμελάδες, τα βότανα και τις αγιογραφίες τους.

• Στις 11 πμ κατηφορίζουμε στους Αμπελώνες. Πάμε στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη, του Δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη. Βόλτα στ’ αμπέλια και «μάθημα» για την παραγωγή του κρασιού από τη γνωστή οινολόγο και οινοπαραγωγό της ΑΡΓΑΤΙΑΣ Χαρούλα Σπινθηροπούλου. Μπορούμε να προμηθευτούμε μεταξένια αμπελόφυλλα και κρασιά.

• Μετά από σύντομη διαδρομή μέσα στα αμπέλια, στάση στο Κτήμα Χρυσοχόου. Φωτογραφίζουμε τη φύση, την ιστορία του κρασιού, αιχμαλωτίζοντας χρώματα και τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους…

• Η συνέχεια μας βρίσκει στο καζάνι του φρέσκου τσίπουρου του Κτήματος Φουντή. Τα κοψίδια, οι τσιπουρομεζέδες, η ιεροτελεστία του βρασμού, αντάμα με τον αυθεντικό ήχο του ναουσαίικου ζουρνά, χαρίζουν απίστευτες εμπειρίες ζωής.
• Στις 3.45 μμ μετά τον καφέ κατηφορίζουμε για την αρχαία Μίεζα καταλήγοντας στη Σχολή του Αριστοτέλη. Το Χάρβαρντ της Αρχαιότητας, όπου παρακολουθούμε ντοκυμαντέρ για τον τόπο, τον Αριστοτέλη, τον Αλέξανδρο και την Ιστορία .
Ώρα αναχώρηση: 8:45
Ώρα επιστροφής : περίπου 18.00

Κόστος συμμετοχής:

17 € (13,7 € + 3,30 € ΦΠΑ 24%)

Η τιμή περιλαμβάνει την μεταφορά, τα κοψίδια και τις νοστιμιές στο καζάνι του τσίπουρου, τον απογευματινό καφέ με το γλυκό και την διοργάνωση. Δεν περιλαμβάνει τα ποτά.
Σημείωση: Απαραίτητα άνετα ή αθλητικά παπούτσια, καπέλο, αδιάβροχο.

Συνοδοί Μαίρη Ναζλίδου και Χαρούλα Ουσουλτζόγλου τηλ επικοινωνίας 6972440721.

Κράτηση θέσης απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (μικρό λεωφορειάκι 32 θέσεων).

Περιμένουμε την συμμετοχή σας τηλεφωνικά στο 6972440721 ή στο mail : veria.volta@gmail.com

Για να κατοχυρώσετε την συμμετοχή σας, πρέπει να εξοφλήσετε το συνολικό ποσό της συμμετοχής μέχρι τις 06/11/2016, στον λογαριασμό της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ Νο ΙΒΑΝ GR75 01722 42000 5242 065310 807 στο όνομα Ναζλίδης Ιωάννης.
Σημειώσεις:
1. Η κατάθεση σας να είναι ονομαστική. Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση μέσω web banking μεταξύ διαφορετικών τραπεζών η τράπεζα θα χρεώσει έξοδα για τη συναλλαγή τα οποία επιβαρύνουν εσάς. Γι αυτό είναι προτιμότερο η μεταφορά των χρημάτων να γίνεται μεταξύ ίδιων τραπεζών.

2. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη μέρα διοργάνωσης της εκδρομής.

 

Δείτε Επίσης