ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Τι θα κάνετε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου?

Το ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ
και το VERIA – VOLTA προτείνει:
Ταξίδι στη φύση και τη γνώση!

Γινόμαστε μικροί εξερευνητές;…
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δημιουργικά και ευχάριστα μπορεί να εξελιχθεί μια συνηθισμένη Κυριακή.
Με πολύ αγάπη για τα παιδιά και φροντίδα ώστε τα ανεξίτηλα βιώματα της παιδικής ηλικίας να είναι μοναδικά, σχεδιάσαμε έναν περίπατο που θα «γεμίσει» δημιουργικά κι ευχάριστα την Κυριακή σας.

Καλεσμένοι μας, γονείς και παιδιά του Δημοτικού ή και της Α΄ Γυμνασίου, συνολικά μέχρι 30 άτομα.

• Ξεκινάμε από τη Βέροια και την Ελιά στις 9 πμ.

• Πρώτος σταθμός στο Μουσείο και Κέντρο Έρευνας Μάσκας του Γιώργη Μελίκη στην Μελίκη.
Θα μας ξεναγήσει ο ίδιος με ιστορίες και μύθους στο μουσείο του που έχει φτιάξει με πολύ μεράκι.
150 μάσκες, παραδοσιακές φορεσιές, κοσμήματα, βιβλία σχετικά με την παράδοση, φωτογραφίες και για το καθένα μια ιστορία…..

• Η περιπέτεια συνεχίζεται…
Παίρνουμε το δρόμο για τον Κολινδρό. Στα Παλιάμπελα, μας περιμένει ο Γιάννης Σταγκίδης. Παραδοσιακός λαϊκός Αγγειοπλάστης, που χρησιμοποιεί πανάρχαιες εντυπωσιακές μεθόδους δουλεύοντας το χώμα που γίνεται πηλός και μετά με τον τροχό ή με το χέρι παίρνει μορφές και σχήματα για να γίνει ένα πιθάρι παραδοσιακό, ή ένα αγγείο σαν αυτά των αρχαίων προγόνων μας ή ακόμη και μια γάστρα για να ψήνουμε υγιεινά και πεντανόστιμα φαγητά.
Μας εξηγεί τις τεχνικές της αγγειοπλαστικής, μας βοηθάει να πειραματιστούμε με τα υλικά του κι αν θέλουμε προμηθευόμαστε και… από τις πήλινες γάστρες του για την υγιεινή διατροφή μας.

• Φύγαμε ολοταχώς για τις Αλυκές.
Εκεί άνθρωπος της Εταιρίας ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε. θα φροντίσει ώστε να μάθουν τα παιδιά μας, πως το αλάτι δεν το παράγουν τα super markets, αλλά γίνεται καλλιέργειά του, το μαζεύουμε απ’ τη θάλασσα και το επεξεργαζόμαστε κατάλληλα μέχρι να φτάσει στην κατσαρόλα και στο πιάτο μας.

• Και φτάνουμε στη μαγεία….
Καταλήγουμε στον υδροβιότοπο των εκβολών του Αλιάκμονα. Επισκεπτόμαστε το Παρατηρητήριο. Ο ειδικός συνεργάτης μας, μας ενημερώνει για τα πάντα. Φοράμε γαλότσες κι ίσως αδιάβροχα. Παίρνουμε τα κιάλια μας και προχωράμε μέσα από το πολύ βατό μονοπάτι, που οδηγεί στον τόπο πανέμορφων πουλιών. Αετοί, φλαμίνγκο, κύκνοι , κορμοράνοι κλπ πτερωτοί φίλοι μας περιμένουν. Δείτε περισσότερα στο παρακάτω link:
http://www.med-route.net/…/the-aliakmonas-delta-and-marsh…/…
Αν ο καιρός είναι καλός, κατεβάζουμε από το πούλμαν τα ποδήλατά μας και κατευθυνόμαστε απ’ τον υδροβιότοπο στη Μεθώνη από τον ειδικό ποδηλατόδρομο!!! ΤΕΛΕΙΑ….

• Ώρα για φαγητό, ΠΕΙΝΑΣΑΜΕ….

• Επιστροφή
Ώρα αναχώρηση: 9 το πρωί
Ώρα επιστροφής : περίπου 5 το απόγευμα
Κόστος συμμετοχής:
15 € (12 € + 3 € ΦΠΑ 24%)
Η τιμή περιλαμβάνει την μεταφορά, τις ξεναγήσεις, τον απογευματινό καφέ και την διοργάνωση. Δεν περιλαμβάνει το φαγητό.
Σημείωση: Απαραίτητα άνετα ή αθλητικά παπούτσια, καπέλο, αδιάβροχο, κυάλια και φωτογραφική μηχανή για τους μικρούς εξερευνητές μας.
Συνοδοί Μαίρη Ναζλίδου και Χαρούλα Ουσουλτζόγλου τηλ επικοινωνίας 6972440721.
Κράτηση θέσης απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (μικρό λεωφορειάκι 30 θέσεων).
Περιμένουμε την συμμετοχή σας τηλεφωνικά στο 6972440721 ή στο mail : veria.volta@gmail.com
Για να κατοχυρώσετε την συμμετοχή σας, πρέπει να εξοφλήσετε το συνολικό ποσό της συμμετοχής μέχρι τις 15/11/2016, στον λογαριασμό της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ Νο ΙΒΑΝ GR75 01722 42000 5242 065310 807 στο όνομα Ναζλίδης Ιωάννης.

Σημειώσεις:
1. Η κατάθεση σας να είναι ονομαστική. Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση μέσω web banking μεταξύ διαφορετικών τραπεζών η τράπεζα θα χρεώσει έξοδα για τη συναλλαγή τα οποία επιβαρύνουν εσάς. Γι αυτό είναι προτιμότερο η μεταφορά των χρημάτων να γίνεται μεταξύ ίδιων τραπεζών.
2. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη μέρα διοργάνωσης της εκδρομής.

Δείτε Επίσης